Att köpa valp av oss

 

Vi rekommenderar alla som vill köpa valp av oss att gå in på Sheltieklubbens hemsida och läsa om rasen, samt att läsa boken "Köpa valp" av B. Lind.

Här är lite riktlinjer för vilka VI ser om intressanta valpköpare:

Att det känns rätt i hjärtat vid samtal och möte med personen/familjen
Att det finns ett intresse för rasen och att personen/familjen har läst på om dess förutsättningar och behov
Att ni är hundvana är ett plus, men inget krav. Men vi vill känna att ni verkligen tänkt igenom köpet och är väl pålästa och förberedda.
Att ni är aktiva och gillar att göra saker med er hund.
Att personer under 18 år köper hund i samverkan med föräldrarna

Don efter person!

Vi säljer inte hund till personer vi inte har träffat. När vi har haft kontakt ett tag via mail och kanske telefon, så är det dags att komma hem till oss och träffa oss och hundarna. Om vi har valpar hemma så tar vi bara emot besökare när valparna är över tre veckor gamla, innan dess är de inte mycket att titta på faktiskt, samt att infektionsrisken är stor.

Vi är VÄLDIGT måna om att valparna hamnar i rätt hem. Du ska trivas med hunden och hunden ska trivas med dig och dina förväntningar i många år framöver. Därför har vi har ingen turordning utan valparna hamnar i det hem den verkar mest lämpad för. Man är alltså inte garanterad en valp bara för att man har besökt oss och uttryckt önskemål om att få köpa en valp.

Som potentiell valpköpare är det viktigt att vara tydlig med vem man är och vad man vill ha ut av sitt hundägande och den nya familjemedlemmen. Bara då kan vi göra ett bra jobb att välja rätt valp för just dig.

När valparna är födda och vi kan se vilka personligheter de små liven har, då först börjar vi fundera på vilken valp som är lämplig för vilket hem. Man har alltså inte möjlighet att välja valp, såvida inte flera valpar är lämpliga till dig och din familj. Som valpköpare har man ingen möjlighet att bedöma valparnas personligheter efter ett fåtal timmar. Som uppfödare ägnar man mycket tid åt valparna och känner den därför utan och innan. Därför kan ni också vara säkra på att ni får den allra bästa valpen, för just er, om ni bara varit så tydliga ni kan när det gäller vilken typ av hund ni vill ha.

Vi nyttjar fri prövningsrätt!


Dags att flytta hemifrån

När valpen är 8-10 veckor gammal så får den flytta hem till sin nya familj.
Valpen har varit hos veterinären för besiktning och blivit chipmärkt. Den har även blivit vaccinerad mot Parvo, valpsjuka och HCC, samt ögonlyst.

Med dig hem får du även:

Alla nödvändiga papper; köpeavtal, stamtavla och registreringsbevis, vaccinationsintyg och ögonlysningsprotokoll. Från Kennelklubben får du även DVD:n "Välkommen valp" samt en informationsbroschyr.
Mat till den första tiden i nya hemmet
Snuttefilt som luktar mamma
Vår egen valpbok som innehåller skötselråd och annat smått och gott
En foto-CD med bilder på valpen, syskonen och föräldrarna
Valpens skål som den ätit ur
En liten sele med koppel
Medlemsskap i Sheltieklubben. Är du redan medlem så kan du använda motsvarande summa till våra kennelkläder eller ett hundhalsband
Rabatt på alla varor i Hunderian
Rabatt på försäkringen under första året om ni fortsätter ha valpen försäkrad i samma bolag